Podcast Leaders Academy

Podcast Leaders Academy

Verdubbel je Bereik en Expert Status in minder tijd

"Ik gun het iedere ZZP-er om verliefd te worden op een medium..."

Mijn liefde voor de magie van audio begon vroeger in de wekelijkse lange autoritten en we luisterden naar de hoorspel van o.a. 'De Scheepsjongens van Bontekoe'...

Wat ik jou als vrouwelijke ZZP-ers graag laat ervaren is:
"Podcasten is de meest pure manier om jezelf en jouw missie een ‘gezicht te geven’. Hét podium te creëren, door je missie en visie ‘te laden’, zodat het geen 3e been van je strategie blijft. Maar een tijd-winnende Bereik-machine waarmee jij je Expert Status een enorme boost geeft. Op een super veilige manier, omdat je het zelfs in je pyjama kunt doen en eindeloos opnieuw kunt opnemen (heb ik nooit gedaan) zodat jij tevreden bent met ‘jouw stem."


Podcasting is dé manier om je eigen stem te vinden. En tegelijkertijd het middel om het podium voor jouw stem te creëren.

Herken jij dit?

Je verlangt ernaar om vol vertrouwen je eigen stem (te vinden en) te laten horen. Uit je eigen schaduw te stappen om je eigen podium te creëren voor jou en de missie waarin jij zo vol van bent.  

 1. Je hebt keihard gewerkt in 2021, maar helaas zie je dit niet terug in je resultaten. 
 2. Als je eerlijk bent dan weet je ook dat zichtbaarheid steeds weer onderaan je prioriteitenlijstje belandde, laat staan dat er consistentie in te ontdekken is.
 3. Je hebt nog niet het medium gevonden waar je verliefd op bent. Je weet dat je goed bent in je vak, maar om dat nou van de daken te gaan schreeuwen....
 4. ZZP-er zijn is niet relaxt, alles doen in je eentje kost meer tijd dan je in een week hebt.

Hoe zou het voor je zijn als...

 • Dat je gaat 'daten' met het meest pure en magische medium dat er is...
 • De stappen van hier tot het lanceren van jouw eigen unieke Podcast parel helemaal helder en duidelijk voor je zijn. Sterker nog, je zet de stappen meteen.
 • Techniek nooit meer het obstakel is tussen jou en je ideale klant
 • De overtuiging 'wie ben ik nou' plaatsmaakt voor 'hier ben ik...'
 • Je in minder tijd dan je nu aan content besteed, jij zowel je 'Bereik' en 'Expert Status' verdubbelt.

Feiten over Podcasting...

2 miljoen wereldwijd

Versus 2.8 miljoen gepubliceerde boeken alleen al dit jaar. Dus je bent nog steeds 'vroeg' en 'op tijd' bij.

Podcasten kan overal

Onderweg, tussendoor, tijdens het wandelen. Overal neem jij je Podcast aflevering op.

Makkelijk meten

Gesproken tekst op je dictafoon zou je al als een Podcast kunnen publiceren. 

Lage kosten

Met alleen je telefoon en das-speldmicrofoon en gratis Audio software start jij je Podcast al.

Audio is puur

Veel persoonlijker dan tekst, minder gelikt dan video. Je stem laat jouw meest pure zelf horen. Dat raakt!

Hoge betrokkenheid

Luisteraar luistert lang en vaak. Ook omdat de luisterdrempel laag ligt. Je kunt vaker luisteren dan kijken...

Jouw unieke Podcast in 5 Stappen

Podcast Fundament Podcast Leaders Academy Marleen Toxopeus

1. Podcast Fundament

Ken je dat, dat... als je innerlijk 'ja' hebt gezegd, dat je dan het liefste meteen gaat implementeren. Als jij een Podcast wilt opzetten die 'vóór jou' gaat werken in plaats van andersom ('jij voor je podcast moet werken') dan is het super belangrijk om eerst je liefde en aandacht te steken in het fundament van je Podcast. Als je dit niet doet, vergooi je bij voorbaat nu al de tijd, energie en geld dat je in Podcasten investeert. Het fundament van je Podcast is (minimaal) net zo belangrijk als het fundament van je hele bedrijf.

Hierin ontsteek jij je vuur voor je eigen Podcast. Maak je het belangrijker, eenvoudiger en krachtiger dan je nu wellicht al voelt en denkt. Deze stap zorgt ervoor dat je Podcast naadloos aansluit bij wat zowel jij als je ideale klant graag hoort, beleeft, ontvangt en doet.

Dubbele Podcast Vliegwiel Strategie Marleen Toxopeus

2. Vliegwiel Strategie

Voorkom dat jouw Podcast een 3e wiel aan de wagen (van jou en je bedrijf) wordt. Oftewel: dat het het zoveelste kanaal is dat je half inzet. Dat het je nóg meer tijd en energie kost. Dat wil je niet neem ik aan?!

Zie hier het grote geheim achter de Kracht van Podcasting. Het is belangrijk dat je niet één (alleen je) Podcast Strategie bouwt. Nee, er komt nog iets bij. Namelijk dat je Podcast je huidige (bedrijf) Strategie boost. Dit betekent dat je je Podcast niet alleen integreert in je bestaande Bedrijf Strategie, maar deze krachtiger, beter, sterker en eenvoudiger maakt.

Dit klinkt je misschien als hogere Wiskunde in de oren. Zie hier, dit is mijn passie, kracht en talent en dus precies waarmee ik je help in de Training. Zo'n belangrijk onderdeel voor het slagen van je Podcast. Op deze manier gaat je Podcast namelijk geen tijd en energie kosten, maar juist opleveren.

Jouw Unieke Format Podcast Leaders Marleen Toxopeus

3. Jouw Unieke Podcast Format

Wat zo geweldig is aan Podcasting, is dat er ZOVEEL mogelijk is. Er zijn zoveel verschillende:  

1. Manieren waarop je kunt Podcasten (thema, serie, documentaire, interview, verhalend, observerend, ontdekkend en nog zoveel meer).
2. Vormen hoe jij je Podcast kunt opbouwen (intro, outro, muziek, quotes, fragmenten, inzoomen/ uitzoomen, rubrieken, call to action en nog veel meer).

Met bovenstaande 2 onderdelen bouw jij jouw format. De herkenbare vorm... en tevens de unieke en authentieke stem van jouw Audio Show. Hierop haakt jouw publiek en ideale klant in en aan.

Groot voordeel: het maakt niet uit of jij introvert of extravert bent. Want jij bouwt je Podcast Format zó, dat het precies aansluit bij jou, je bedrijf en je ideale klant. Als een comfortabel zacht vest. Heel belangrijk. Want hoe beter jij je voelt tijdens het Podcasten, hoe krachtiger jij over komt. Dus ook al is Podcasten zelf 'a step out of your comfort zone' deze stap zet jij op de comfi manier die bij jou past.

Maak je eerste 5 afleveringen

4. Maak je eerste 5 afleveringen

En dan is het zover, je gaat naar de 'Maak Fase'. Bedenk welke gasten je uitnodigt. Welke thema's je aan gaat snijden. Welke intro's, bumpers en Call to Actions je nodig hebt voor je eerste 5 afleveringen.

Ik help je ermee hoe je gasten uitnodigt en de juiste balans creëert in je afleveringen. En al het andere dat je nodig hebt om je eerste 5 afleveringen te maken.

5. Technische Shizzle

Techniek paniek is HET grootste obstakel dat vrouwelijke ondernemers tegenhoudt om te starten met Podcasten. Voor dat ik ikzelf begon vond ik dit ook spannend en onoverzichtelijk. Nu snap ik het allemaal wel, maar ik ben geen expert. Dus heb ik een echte Audio Expert als partner aangetrokken.

Hij vertelt jou alles wat je nodig hebt om de technische kant van het Podcasten onder de knie te krijgen. Hij is muziekproducer (audio engineer, mixer, producer en editor) en ook dé Audio man van de Podcasts van Nederlands bekendste online ondernemers.

Het leuke aan dit onderdeel van de training, is dat hij je stap-voor-stap (apparatuur, software, hosting, montage, uploaden, RSS, etc.) leert om eenvoudig de technische stappen te doorlopen. En daarnaast laat hij je ook de andere mogelijkheden zien, die jou zullen inspireren.

Ervaringen van anderen...

"Marleen ademt podcasten. Ze beheerst het interviewen van gasten tot in de puntjes. En ze is in staat de luisteraar het gevoel te geven dat ie onderdeel is van het gesprek. Dat komt omdat ze echt contact met je maakt en echt wil weten what makes you tick. Ik vond het een heel fijn gesprek met een zeer kundige business coach die gespecialiseerd is in podcasten.

Mocht je zelf n Podcast willen starten als ondernemer, dan zou ik Marleen van harte aanbevelen!"

Barbara over Marleen Podcast Leaders
Barbara de Bruyckere - Stempowercoach en Host StemPodcast
"Voordat ik met Marleen ging samenwerken, dacht ik dat ik goed mijn ideeën goed kon omzetten naar doen. Maar ergens bleef ik toch steeds haken. Marleen heeft mij geleerd welke acties er echt nodig zijn voor het bouwen van een stevige business.

Met veel humor, enthousiasme en praktische voorbeelden heeft ze mij gecoacht naar een next level business plan. Eentje die echt staat en waar ik me ook goed aan kan houden omdat het bij mij past. Ik geniet van haar begeleiding en haar vorm om visualisatie aan business te koppelen.

Daarbij ervaar ik Marleen als scherp en open minded. Ze ontwikkelt zichzelf continu waardoor ze zichzelf maar ook de begeleiding scherp kan houden en kan inspireren. Kortom; ik geniet van haar begeleiding en zou Marleen iedereen aanbevelen!"
Hananja over Marleen Podcast Leaders
Hananja Riddersma -
Let's Grow Green

"Marleen haar Verschil-Makers podcasts zijn door haar interviewstijl, inspirerende gasten en passie een plezier om naar te kijken! Het zijn live video's waarbij je de mogelijkheid hebt voor het stellen van vragen. Hierdoor voel je je onderdeel van het gesprek. Maar ook terugkijken is voor mij altijd een manier om inspiratie op te doen van andere vrouwelijke ondernemers!"

linda-sibie-over-marleen-podcast-leaders
Linda Sibie - WeDunia

Overtuigd? Start vandaag nog!

Do It Yourself (DIY)

Doorloop de online training 'Podcast Leaders Academy' in jouw eigen tempo.

 • Leer hoe je de aandacht van jouw ideale klant krijgt
 • Maak je eigen unieke Podcast in 5 overzichtelijke modules
 • Nooit meer techniek paniek
 • Houd minimaal 1 jaar toegang tot de training

Podcast Leaders Academy Do It Together pakket

Together (DIT)

Je KickStart de Podcast Leaders Academy samen met andere Podcast Leaders tijdens een Live Dag, waar jij het fundament van je Podcast legt.  

Daarna ontvang je (4x) wekelijks een module. En sluiten we het traject af met een Masterclass Lanceerplan, waarmee jij jouw Podcast lanceert.  

 • Alles van DIY
 • Live 1-op-1 sessie
 • 4 live Q&A sessies

 • Masterclass Lanceerplan
I Do It For You (VIP)

Geef alles uit handen. Samen met jou doorloop ik in 2 live sessie de stappen van de Podcast Leaders Academy. Daarna nemen we in 1 dag jouw 3-5 eerste afleveringen op.

Resultaat: jouw eerste afleveringen kant-en-klaar gepubliceerd. Dat betekent naar jouw unieke format en met bijbehorende intro's, bumpers, muziek en outro's geüpload naar jou hosting-partij. Met als extra optie dat ik jou in interview.

Aangezien dit een vrij intensief samenwerkingstraject is, is het belangrijk om eerst kennis te maken. En af te wegen of we de juiste match zijn voor dit traject.
Eenmaal een match, dan kunnen we snel aan de slag.

Overtuigd? Start samen met je collega Podcasters!