Podcastluistertip Shamima Begum Story

Podcastluistertip Shamima Begum Story

Mijn podcastluistertip gaat deze keer over de meeslepende podcast ‘I am not a monster - The Shamima Begum Story’ (seizoen 2) van Josh Baker voor de BBC. Een absolute aanrader voor organisaties die de stap willen zetten naar podcasting. In dit rauwe waargebeurde verhaal verlaat Shamima Begum Londen op slechts 15-jarige leeftijd en verdwijnt binnen de Islamitische Staatsgroep. 

Deze podcast is zoveel meer dan een interview

Vier jaar later, in 2019, dook ze op, een belasterd figuur wiens Britse staatsburgerschap werd ingetrokken. Nu geeft Shamima het definitieve verslag van alles wat haar is overkomen. In dit exclusieve interview legt ze uit hoe ze radicaliseerde, hoe het leven bij ISIS eruit zag en wat haar hoop voor de toekomst was.

Deze podcast won meerdere podcast awards. Meer dan verdient wat mij betreft. Omdat dit podcastinterview zoveel spannender is en dieper gaat dan de interviews die we dagelijks horen.  

Ben jij communicatiemanager?

Dan raad ik je aan deze podcast 'The Shamima Begum Story' absoluut te luisteren met je oor gericht op de meesterlijke mix van interview, reflectie en de opbouw van het verhaal. 

Podcasting is het perfecte medium om jouw organisatie/ merk en je publiek/ luisteraar/ doelgroep (het is maar hoe je het bekijkt) dichterbij elkaar te brengen. En dat kan op zoveel meer inspirerende manieren dan twee mensen die elkaar interviewen.