Podcast Starten; hoe en waarom Podcast Award winnares Rolien Magendans dit deed

Aflevering 10

Podcast starten door Rolien Magendans

Door Marleen Toxopeus | dinsdag 24 mei 2022
Een Podcast starten: hoe doe je dat? Rolien Magendans lanceerde niet 1 maar 4 Podcasts.  Waaronder haar "Hoeveel ben ik Waard Podcast", waarmee ze in 2021 een BNR Podcast Award won in categorie zakelijk.

Haar intentie is kristalhelder: ze wil de Chantal Janzen van de Podcasts worden. En deze serial podcaster is heel eerlijk, open en transparant over haar luistercijfers, visie, struggles en de kansen die ze zag en greep in haar Podcast avontuur.

Volgende week (aflevering #12) zoom ik met Rolien in op: hoe zij haar Podcasts lanceerde en de week erna deelt ze haar pad als Podcast winnares (aflevering #14).

Podcasts die Rolien maakt(e):

- Adem in Adem uit
- Smaken Verschillen
- Hoeveel ben ik Waard
- Jouw Noord Holland


Ter informatie: in de Podcast hebben we het over Roliens nominatie voor de Online Radio Awards. Deze heeft ze niet gewonnen.

Gerelateerde Podcast Afleveringen

Podcast leaders Podcast aflevering 0

Wie, wat, waar en waarom Podcast Leaders Podcast

Door Marleen Toxopeus | 5 april 2022

Aflevering 0 | In deze nulde aflevering van de Podcast Leaders Podcast neem ik je mee achter de schermen. En leg ik uit waarom ik het zo belangrijk vind dat deze Podcast er komt. Speciaal voor jou als ondernemer die speelt met de gedachte om te gaan Podcasten.

Waarom en hoe Podcast Award winnaar Bastiaan Meijer zijn podcast startte

Waarom en hoe Podcast Award winnaar Bastiaan

zijn PodBast startte 

Door Marleen Toxopeus | 5 april 2022

Aflevering 1 | Bastiaan is Podcast Award winnaar 2021 'beste host'. Reden genoeg om hem te interviewen over de start van zijn PodBast. Waarin hij de 'weg naar succes' centraal stelt in zijn interviews met bekende Nederlanders.

Podcast Lanceer Tips van Patrick Kicken

Podcast Lanceer Tips van Patrick Kicken (#08)

Door Marleen Toxopeus | 6 mei 2022

Aflevering 8| Zijn langstlopende Podcast van Nederland viert dit jaar al haar 12,5 jarig jubileum. Stamt nog uit de tijd dat je iedereen moest uitleggen wat een Podcast was.
Hij zou de lancering van zijn Podcast in deze tijd veel anders aanpakken. Hoe? Luisteren maar... 

Resources die je verder helpen

Podcast Leaders Masterclass

Gratis Podcast Leaders Masterclass

De volgende ronde van de Podcast Academy gaat na de meivakantie van start. Ik open de deuren met een mooie special deal voor jou tot en met vrijdag 6 mei.

Via onderstaande link vind je alle informatie en kun jij gebruik maken van de mooie Podcast Deal die ik voor je heb. 

Podcasting 5 voordelen

Podcasting; 5 voordelen

Waarom is Podcasten zo ideaal voor iedere ondernemer? Ik zou je minimaal 100 redenen kunnen geven waarom podcasten jou, je business en je missie vooruit helpt. Maar ik wil je niet overstelpen en deel hier (voor nu) de belangrijkste 5.

Podcast Rolmodel

Mijn Podcast Rolmodellen

Hoe kunnen andere rolmodellen jou inspireren voor jouw Podcast? Ik neem je mee in hoe ik leer van andere Podcasts, leaders of industry en show hosts.