Al in 2011 hostte Pelpina in de VS een succesvolle podcast
PodcastLeaders Podcast
Marleen Toxopeus
PodcastLeaders Podcast
07/26/2022
2 min
0

EP16 Hoe Pelpina Trip al in 2011 haar Video Podcast startte in Amerika

07/26/2022
2 min
0


Videopodcasting was in de VS al in 2011 een hype

Video Podcasting (via ITunes) was in 2011 al een hype in Amerika. Terwijl de meerderheid van de Nederlanders het woord podcasting nog niet eens kende, stapte Pelpina Trip als host in een Amerikaans Livestream Video Podcast avontuur. Waardoor ze zelfs bij de mensen van Apple aan tafel kwam te zitten en waarmee ze in het begin al gemiddeld 25.000 kijkers per aflevering bereikte.

Pelpina was host in een succesvolle Amerikaanse podcast

Tijdens dit interview zoom ik met Pelpina in op:

  • Hoe zij  dit avontuur voor zichzelf creëerde.
  • Hoe haar baan als journalist en presentatrice voor Broadcast Station CW in Dallas haar hierbij hielp.
  • Hoe ze social media introduceerde bij het TV station en hoe moeizaam dit ging.
  • Hoe ze van achter de camera ervoor ging staan en hoe slecht de eerste Live opname ging en waardoor dat kwam.
  • Hoe ze fouten en bloopers soms ook bewust in haar video laat staan.
  • Dat ze zelfs ook al staat ze iedere dag voor de camera, nog steeds zenuwachtig is. En CEO's van grote bedrijven met haar (en jou).
  • Wat ze meeneemt uit die tijd dat ze nu nog gebruikt in haar werk als videostrateeg.

Bij de start hadden we 25.000 views per aflevering

"Eerst was onze Video Podcast een enorme hype. Op een gegeven moment bleven en kwamen er steeds minder mensen kijken en luisteren. Van 25.000 views steeds meer naar beneden. Vond ik moeilijk om (aan mezelf) toe te geven. En ook moeilijk om de knoop door te hakken: ik stop er echt mee. Dat voelde echt als falen. Daarvan leerde ik dat oké is om te proberen en te erkennen: dit is het niet. We hebben het geprobeerd en gaan in andere vorm verder."

"Mijn verhaal ging als vanzelf over in Video Productie. En deed de deur voor video podcasting dicht. En tijd later verhuisden we terug naar Nederland en ik dacht: ik ga wat ik in VS deed copy-pasten naar Nederland. Ik schreef een boekje wat totaal niet aansloeg in Nederland (het onderwerp leefde nog helemaal niet hier). Op een gegeven moment dacht ik: komt het nog wel. Toen was videomarketing in NL nog ‘nice to have’ (potje over aan einde van het jaar).


Door te blijven creëren bouwde ik mijn fundament

Het duurde wel 4 jaar voordat mijn video avontuur hier in Nederland begon te lopen. Wat mij in deze periode hielp is dat ik enorm veel energie krijg van video’s maken. Al zou je me niet betalen, dan zou ik het nog steeds doen. Daardoor voor Frankwatching veel video’s opgenomen. Wekelijks een video (8 uur tijd) zonder daarvoor betaald te worden. Daarmee bouwde ik mijn fundament hier in Nederland."


Luister ook naar Pelpina Trip 

In aflevering 18 duik ik samen met Pelpina in 'VideoBoost je PodcastBereik'. En in aflevering 20 geeft zij haar Podcast interviewtips.

Waar je Pelpina van kent

Mijn missie is om professionals de juiste tools, kennis en het vertrouwen te geven dat ze zelfstandig effectieve video’s kunnen maken. Dat doe ik door middel van (online) trainingen, spreken, coaching, advies op maat, en het schrijven van boeken. Maar het allerbelangrijkste, ik maak heel veel video’s zelf. Ik sta elke dag voor of achter de camera (meestal m’n smartphone). Daarnaast download en test de nieuwste video-apps, en houd de laatste video-trends in de gaten.

Download haar: Free eBook "Smartphone Video Starter Guide"

Quote Pelpina

Alle podcast afleveringen van PodcastLeaders Podcast op een rijReacties
Categorieën