Waarom en hoe Podcast Award winnaar Bastiaan Meijer zijn PodBast startte

Aflevering 1

Door Marleen Toxopeus | dinsdag 12 april 2022

Bastiaan Meijer is Podcast Award winnaar 2021 'beste host'. Reden genoeg om hem te interviewen over de start van zijn PodBast. Waarin hij de 'weg naar succes' centraal stelt in zijn interviews met bekende Nederlanders.

Een Podcast starten: hoe kom je op het idee en belangrijker nog 'hoe doe je dat'? Vanuit het hoofdkwartier van zijn PodBast neemt Bastiaan Meijer mij mee naar zijn eerste stappen in de radio- en podcast-wereld.

Dit interview is onderdeel van een miniserie. In aflevering 3 vertelt Bastiaan over de lancering van zijn Podcast. En in aflevering 5 hoor je hem over je Podcast laten groeien en het winnen van een Podcast Award.

Resources die je verder helpen

De belangrijkste stap voordat je start met podcasten

De belangrijkste stap voordat je start met Podcasten...

Wil jij starten met Podcasten? Of ben je al begonnen en voelt het allemaal nog een beetje wiebelig? Zorg er dan voor dat je deze video bekijkt. 

Hierin ga ik in op de allerbelangrijkste stap die je te zetten hebt, voordat je start met het maken van je Podcast. Een vraag die je al eerder voorbij hebt horen komen, maar die nu een geheel andere lading dekt en een enorm krachtig effect heeft op het succes van jouw podcast.

Podcast Interview voorbereiden in 6 Stappen

Podcast Interview 

voorbereiden in 6 Stappen ...

De Kracht van Podcast zit voor mij in het pure en rauwe ervan. De kracht en kwetsbaarheid van de stemmen. Alsof je per ongeluk een interessant gesprek opvangt van mensen die bijvoorbeeld naast je zitten op het terras. Maar hoe bereid je jezelf zo voor, dat dit ook bij jouw interview het geval is?

In deze video neem ik je mee stap-voor-stap mee hoe jij een verrassend sprankelend gesprek voert in plaats van een Guantánamo Bay-achtige ondervraging.

Podcast Leaders Masterclass

Doe gratis mee aan de Masterclass

Masterclass 'Lanceer je Podcast in 7 Stappen'. Tijdens deze Masterclass leer ik je hoe je in minder tijd jouw zichtbaarheid minimaal verdubbelt. En hoe jij bewust en onbewust in je Expert Rol stapt door te gaan Podcasten. 


Als iemand weet hoe het is om in weinig tijd je zichtbaarheid, energie en impact te boosten, dan ben ik het. Tot november had ik een 16/20-urige werkweek (mijn jongste ging nog niet naar school) en het was Podcasten dat mij overzicht, tonnen content, energie en nieuwe klanten opleverde.

In de Podcast Leaders Masterclass neem ik je mee in mijn 7-stappen-strategie die ik ontwikkelde.

Download gratis Podcast StartersKit

Download je Podcast StartersKit nu helemaal gratis

Podcasten en de hele wereld er omheen, kan nogal overweldigend, groots en onoverzichtelijk overkomen. 38% van de ondernemers van mijn Podcast onderzoek vertelden dat het 'niet kennen van de stappen' het belangrijkste obstakel is dat hen tegenhoudt.

Dus maakte ik deze Podcast StartersKit voor jou, met onder andere de 7 stappen naar het lanceren van jouw Podcast. Download jouw StartersKit via de button hieronder.