Hoe Pelpina Trip al in 2011 haar Video Podcast startte in Amerika

Aflevering 16

Pelpina Trip PodcastLeaders Podcast

Door Marleen Toxopeus | dinsdag 14 juni 2022

Video Podcasting (via ITunes) was in 2011 al een hype in Amerika. Terwijl de meerderheid van de Nederlanders het woord podcasting nog niet eens kende, stapte Pelpina Trip als host in een Amerikaans Livestream Video Podcast avontuur. Waardoor ze zelfs bij de mensen van Apple aan tafel kwam te zitten en waarmee ze in het begin al gemiddeld 25.000 kijkers per aflevering bereikte.

Tijdens dit interview zoom ik met Pelpina in op:

  • Hoe zij  dit avontuur voor zichzelf creëerde. 
  • Hoe haar baan als journalist en presentatrice voor Broadcast Station CW in Dallas haar hierbij hielp. 
  • Hoe ze social media introduceerde bij het TV station en hoe moeizaam dit ging. 
  • Hoe ze van achter de camera ervoor ging staan en hoe slecht de eerste Live opname ging en waardoor dat kwam.
  • Hoe ze fouten en bloopers soms ook bewust in haar video laat staan. 
  • Dat ze zelfs ook al staat ze iedere dag voor de camera, nog steeds zenuwachtig is. En CEO's van grote bedrijven met haar (en jou).  
  • Wat ze meeneemt uit die tijd dat ze nu nog gebruikt in haar werk als videostrateeg.

"Eerst was onze Video Podcast een enorme hype. Op een gegeven moment bleven en kwamen er steeds minder mensen kijken en luisteren. Van 25.000 views steeds meer naar beneden. Vond ik moeilijk om (aan mezelf) toe te geven. En ook moeilijk om de knoop door te hakken: ik stop er echt mee. Dat voelde echt als falen. Daarvan leerde ik dat oké is om te proberen en te erkennen: dit is het niet. We hebben het geprobeerd en gaan in andere vorm verder."

"Mijn verhaal ging als vanzelf over in Video Productie. En deed de deur voor video podcasting dicht. En tijd later verhuisden we terug naar Nederland en ik dacht: ik ga wat ik in VS deed copy-pasten naar Nederland. Ik schreef een boekje wat totaal niet aansloeg in Nederland (het onderwerp leefde nog helemaal niet hier). Op een gegeven moment dacht ik: komt het nog wel. Toen was videomarketing in NL nog ‘nice to have’ (potje over aan einde van het jaar).

Het duurde wel 4 jaar voordat mijn video avontuur hier in Nederland begon te lopen. Wat mij in deze periode hielp is dat ik enorm veel energie krijg van video’s maken. Al zou je me niet betalen, dan zou ik het nog steeds doen. Daardoor voor Frankwatching veel video’s opgenomen. Wekelijks een video (8 uur tijd) zonder daarvoor betaald te worden. Daarmee bouwde ik mijn fundament hier in Nederland."


Luister ook naar Pelpina Trip in:
In aflevering 17 duik ik samen met Pelpina in 'VideoBoost je PodcastBereik'. En in aflevering 18 geeft zij haar Podcast Interview Tips.

Waar je Pelpina van kent:
Mijn missie is om professionals de juiste tools, kennis en het vertrouwen te geven dat ze zelfstandig effectieve video’s kunnen maken. Dat doe ik door middel van (online) trainingen, spreken, coaching, advies op maat, en het schrijven van boeken. Maar het allerbelangrijkste, ik maak heel veel video’s zelf. Ik sta elke dag voor of achter de camera (meestal m’n smartphone). Daarnaast download en test de nieuwste video-apps, en houd de laatste video-trends in de gaten.

Download haar: Free eBook "Smartphone Video Starter Guide"
Dit vind je waarschijnlijk ook leuk...

Podcast leaders Podcast aflevering 0

Wie, wat, waar en waarom Podcast Leaders Podcast

Door Marleen Toxopeus | 5 april 2022

Aflevering 0 | In deze nulde aflevering van de Podcast Leaders Podcast neem ik je mee achter de schermen. En leg ik uit waarom ik het zo belangrijk vind dat deze Podcast er komt. Speciaal voor jou als ondernemer die speelt met de gedachte om te gaan Podcasten.

Waarom en hoe Podcast Award winnaar Bastiaan Meijer zijn podcast startte

Waarom en hoe Podcast Award winnaar Bastiaan

zijn PodBast startte 

Door Marleen Toxopeus | 5 april 2022

Aflevering 1 | Bastiaan is Podcast Award winnaar 2021 'beste host'. Reden genoeg om hem te interviewen over de start van zijn PodBast. Waarin hij de 'weg naar succes' centraal stelt in zijn interviews met bekende Nederlanders.

Podcast Lanceer Tips van Patrick Kicken

Podcast Lanceer Tips van Patrick Kicken (#08)

Door Marleen Toxopeus | 6 mei 2022

Aflevering 8| Zijn langstlopende Podcast van Nederland viert dit jaar al haar 12,5 jarig jubileum. Stamt nog uit de tijd dat je iedereen moest uitleggen wat een Podcast was.
Hij zou de lancering van zijn Podcast in deze tijd veel anders aanpakken. Hoe? Luisteren maar... 

Resources die je verder helpen

Podcast Leaders Masterclass

Gratis Podcast Leaders Masterclass

De volgende ronde van de Podcast Academy gaat na de meivakantie van start. Ik open de deuren met een mooie special deal voor jou tot en met vrijdag 6 mei.

Via onderstaande link vind je alle informatie en kun jij gebruik maken van de mooie Podcast Deal die ik voor je heb. 

Podcasting 5 voordelen

Podcasting; 5 voordelen

Waarom is Podcasten zo ideaal voor iedere ondernemer? Ik zou je minimaal 100 redenen kunnen geven waarom podcasten jou, je business en je missie vooruit helpt. Maar ik wil je niet overstelpen en deel hier (voor nu) de belangrijkste 5.

Podcast Rolmodel

Mijn Podcast Rolmodellen

Hoe kunnen andere rolmodellen jou inspireren voor jouw Podcast? Ik neem je mee in hoe ik leer van andere Podcasts, leaders of industry en show hosts.